Nieuwe speeltoestellen bij de horeca

Er zijn nieuwe speeltoestellen bij de horeca geplaatst, en deze vragen erom om uitgeprobeerd te worden.

Nieuw speeltoestel

Dit leuke speeltoestel word geplaatst in de grote speeltuin op het toeristische achterveld.
Hopelijk gaan de kinderen er veel klim en klauterplezier aan beleven.

Nieuw snackpoint aan de Baay

Wij zijn druk bezig met het plaatsen van snackpoint aan de Baay.

Op zonnige en drukke dagen zal snackpoint aan de Baay de luiken openen voor de lekkere trek.
Hier kun je terecht voor o.a. verpakt ijs, gekoelde frisdranken, tosti’s, saucijzen, snoep, chips, etc.

Spelregels familiespel camping de Waay

Het familiespel Camping de Waay

Begin van het spel
Alle kaarten worden goed geschud en iedere speler krijgt 7 kaarten. De overige kaarten vormen samen de trekstapel en worden met de afbeelding naar beneden gelegd. Keer de bovenste kaart van de stapel om. Dit is het start van het spel. 

Spelverloop
De speler links van de deler mag beginnen. Deze speler moet een kaart op de open stapel leggen die qua cijfer, kleur of symbool hetzelfde is als de opgelegde kaart. Heeft de speler geen enkele kaart in handen die een match heeft? Dan pakt hij of zij een kaart van de trekstapel. Wanneer je met deze kaart wél uit de voeten kunt, mag je deze direct spelen, anders is de volgende speler aan de beurt.

Actiekaarten
Het familiespel De Waay bevat naast ‘gewone’ speelkaarten met de cijfers 0 t/m 9 in verschillende kleuren ook speciale actiekaarten. Dit zijn kaarten waarbij een speler een handeling moet verrichten. In totaal zijn er 5 verschillende actiekaarten met elk een aparte functie:

 • De +1 kaart
  Legt jouw voorganger deze +1 kaart op? Dan moet je 1 kaart van de stapel pakken. Alsof dit nog niet vervelend genoeg is, moet je ook nog een beurt overslaan! Deze actiekaart mag alleen op een kaart van dezelfde kleur óf een andere +1 kaart worden gelegd.
 • De keer-om kaart (4 pijlen in een cirkel)
  Indien deze kaart wordt opgelegd, verandert de speelrichting direct. Werd er eerst met de klok mee gespeeld? Dan verandert dit naar tegen de klok in. Deze actiekaart mag alleen op een kaart van dezelfde kleur óf een andere keer-om kaart worden gelegd.
 • De sla-beurt-over kaart (rondje met streep erdoor)
  Bij het spelen van deze kaart moet de volgende speler een beurt overslaan. Deze actiekaart mag alleen op een kaart van dezelfde kleur óf een andere sla-beurt-over kaart worden gelegd.
 • De keuzekaart (oranje kaart met 4 kleuren in rondje)
  Bij het opleggen van de keuzekaart, bepaal je de kleur waarin het familiespel verder gaat. Deze actiekaart mag je te allen tijde spelen. Met de keuzekaart in handen kun je het spel tactisch spelen. Heb je bijvoorbeeld nog veel gele kaarten? Dan is het verstandig om deze kleur te kiezen met de keuzekaart.
 • De +2 kaart
  Met de +2 kaart kun je het spel aardig in de war brengen. De speler die deze kaart speelt, bepaalt de kleur waarin verder wordt gespeeld. Tevens verplicht hij/zij de volgende speler om maar liefst 2 kaarten van de stapel te pakken. De pechvogel mag de nieuwe kaarten niet direct spelen en moet op de volgende beurt wachten. Let wel dat de +2 kaart alleen in geval van ‘nood’ gespeeld mag worden. Dat wil zeggen dat je deze kaart enkel mag spelen indien je geen andere geldige zet kan doen. 


Het Camping de Waay spel winnen
Heb je nog maar één kaart in de hand? Dan is de overwinning dichtbij en moet je ‘’KICK’’ roepen. Indien een speler dit vergeet, moet hij of zij twee kaarten van de stapel trekken. De speler die als eerste al zijn kaarten heeft weggespeeld, wint de spelronde. Nu moeten er punten verdeeld worden. Lees snel verder hoe de puntentelling in zijn werk gaat!

Puntentelling
Het doel van het spel is om als eerste 500 punten te scoren. Deze punten verzamel je door alle kaarten in jouw hand kwijt te raken voordat je tegenspeler(s) dit doen/doet. De punten worden geteld aan de hand van de kaarten die je tegenstanders nog hebben. Aan het einde van elke ronde telt elke speler individueel als volgt hun punten op:

Soort kaart

Aantal punten

Alle cijferkaarten (0-9)

De waarde op de kaart

De +1 kaart

20

Keer-om

20

Sla-beurt-over

20

Keuzekaart

50

De +2 kaart

50

Na afronding van de puntentelling kan weer een nieuwe spelronde worden gestart. Veel speelplezier!