Omgeving

Het rivierengebied van de Linge, de Rijn en de Waal

In het hart van de Betuwe ligt Camping de Waay, gelegen in het rivierengebied van de Linge, de Rijn en de Waal.
Vanaf de camping ontdek je, te voet of met de fiets over dijken, langs rivieren en via kleine dorpjes, de schoonheid van het rivierengebied. U komt langs uiterwaarden, boomgaarden, boerderijen, natuurgebieden o.a. de Gelderse Poort en de Klompenwaard, Fort Pannerden en het Middeleeuws Kasteel Doornenburg. Stop onderweg om naar de vogels te luisteren of om de voorbij galopperende Konikpaarden en Galloway te bekijken.

Camping de Waay is gelegen in het dorp Doornenburg in Gelderland, waar de Waal zich van de Rijn splitst en waar rivier de Linge ontspringt.

In de receptie liggen gratis wandel- en fietsroutes voor u klaar, zodat u makkelijk de omgeving kunt gaan verkennen. Vergeet dus niet uw fiets en wandelschoenen!

Ook is er genoeg te ontdekken in het de nabij gelegen steden Arnhem & Nijmegen.

Arnhem staat bekend om zijn bruisende binnenstad waar je lekker kunt gaan shoppen, gezellig wat drinken op de Korenmarkt en een hapje eten aan de Rijnkade. Voor de museumliefhebbers is er het Kröller Müller, Openlucht-, Airborne-, of Watermuseum. Ga ook even naar Burgers Zoo.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en dat is terug te zien in de mooie historische bouwwerken. Waar u niet om heen kunt is de Waalkade waar u gezellig wat kunt eten of drinken. Nijmegen barst van de leuke boetiekjes en eetgelegenheden. Voor de kinderen is het erg leuk en lekker om met de Pannenkoekenboot de Waal over te varen.

Ook zitten wij dichtbij de grensovergang naar Duitsland. Binnen een half uur met de auto bent u in het gezellige Kleve. Daar kunt u fijn een dagje winkelen, goedkoop boodschappen doen en voor een nette prijs heerlijk uiteten.