Omgeving

Rivierengebied

Rijn, Waal en Linge

In het hart van de Betuwe, Gelderland, ligt Camping de Waay, gelegen in het Rivierengebied van de Linge, de Rijn en de Waal. 
In de natuurgebieden Gelderse Poort en de Klompenwaard kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Het landschap bestaat uit uiterwaarden, boomgaarden en boerderijen.

Camping de Waay is gelegen in het dorp Doornenburg, waar de Waal zich van de Rijn splitst en waar rivier de Linge ontspringt.

Doornenburg

Kasteel

Kasteel Doornenburg is een echt familiekasteel waar men heerlijk een dagje met de familie en kinderen kan vertoeven. Wil je het kasteel beter leren kennen dan zijn onze rondleidingen beslist de moeite waard, ook voor de kinderen. Website Kasteel Doornenburg

Doornenburg

Fort Pannerden

Spannend, verrassend en schitterend gerestaureerd. Dat is Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt verborgen onder de aarde, maar is vijf verdiepingen hoog en heeft 124 lokalen. Vanaf het dak heb je een spectaculair uitzicht. Wil je iets actiefs en avontuurlijks, of juist heel relaxed? Binnen of buiten? Je vindt een schat aan spannende verhalen en belevingen. O.a. sterke verhalen met een gids, expeditie voor kinderen, escape room, demonstratie met een kanon enz.

Waaldijk 1, Doornenburg 

Fort Pannerden

Natuurgebieden

Lekker struinen

Klompenwaard, een ruig struingebied dat wordt begraasd door rode geuzen en konink paarden. Vanaf juni is de Klompenwaard een bloemenzee met bijzondere planten zoals grote centauri en pijpbloem. Langs de nevengeul van de Waal die door de Klompenwaard loopt leven bevers en ijsvogels.

De Gendtse Waard ligt middenin het natuurgebied De Gelderse Poort. Het bestaat uit een afwisseling van ooibos, oude zand- en kleiwinplassen, graslanden en bebouwing.
Er zijn struinroutes, een vrij liggend fiets- en wandelpad en bankjes. Je bevind je tussen de runderen en paarden.
Een blikvanger is het Dijk van een Wijf. Een vrouw als baken, symbool voor veiligheid en geborgenheid. 

De Millingerwaard kun je, te voet of met de fiets, met het pontje vanuit de Klompenwaard bereiken. Hier is een enorme planten- en dierenrijkdom te ontdekken. Grote kuddes galloway runderen en konink paarden struinen door het gebied. In de ooibossen en moerassen zwemmen bevers en er huizen tientallen reeën. 

Omgeving

Gelderse poort

Lekker struinen in de Gelderse Poort, aan de oevers van Rijn en Waal! In dit ruige gebied graasden 20 jaar geleden nog koeien; hierna gaf Staatsbosbeheer wind, water en dieren vrij spel. De rivieren vormden duinen, de mens legde nevengeulen aan en in het wild levende paarden en runderen boetseerden een mozaïek van graslanden, ruigtes en ooibosen. Dit rivierenlandschap is puur natuur. In de Gelderse Poort kun je bijna overal struinen buiten gebaande paden. En wie weet stuit je dan wel op een kudde runderen. Je zwerft over rivierduinen vol bloemen, en kijk daar is een vlinder!

Gelderse Poort

De linge

Lingevaart

Lingevaart verhuurt kano’s, kajaks en SUP’s om over de Linge te varen. Vanaf de Linge beleef je de natuur van Doornenburg en krijg je prachtig zicht op het kasteel. Voor of na het peddelen kun je nog lekker genieten op het terras. Wij bieden ook verhuur van fietsen, kinderfietsen en e-bikes aan. Het is ook mogelijk om de fietsen te combineren met kanoverhuur, zie onze website voor de mogelijkheden.

Koffiemolen 1, Doornenburg

Lingevaart

Fietsroutes

Fietsroutes

In Lingewaard kunt u prachtig fietsen en wandelen. Bijvoorbeeld over de dijken of door de uiterwaarden.

Gemeente Lingewaard ligt in nationaal landschap De Gelderse Poort. De gemeente ligt aan de splitsing van de Rijn in Waal en Neder-Rijn/Pannerdensch Kanaal en die zich als Neder-Rijn bij Huissen weer opsplitst in de IJssel. Hoe heerlijk is het niet om te fietsen over de dijken langs de Waal en Pannerdensch kanaal, om even verderop uit te rusten op een bankje. U kunt hier heerlijk turen over het water of de groene uiterwaarden. Lingewaard is opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk en veel fietsroutes gaan dan ook door onze gemeente.

Fietsroutes

Er op uit!

Lekker de stad in

 • Arnhem
 • Nijmegen
 • Kleve
 • Emmerich

Musea

 • Openluchtmuseum
 • Airbornemuseum
 • Watermuseum 
 • Kröller Müller museum

Leuk met kinderen

 • Burgers Zoo
 • Fort Pannerden
 • Kasteel Doornenburg
 • Tivoli Nijmegen